Viert uw vereniging een of ander jubileum (1×11, 2×11…) Zet dan hier Uw vereniging in het middelpunt van de belangstelling(liefst met foto!). Vul onderstaand formulier in!

DE RIDDERS VAN HECO TONGEREN

Wij kennen ze al jaren, deze sympathieke groep uit Tongeren. Waar is de tijd dat we te gast waren op hun bal in de sporthal van Heco? Vooral in de bar was het aangenaam toeven.
Was het daar dat de cognac op was voor dat de bar openging? Ja hoor! De Ridders van het Everzwijn gingen in de bar, die toendertijd pas om 10 uur open ging, “helpen” en vooral proeven.
Was het daar dat 1 van onze leden zijn gebit kwijt deed in de kiezel die in de tent voor de deur van de sporthal lag? Ja hoor!
Gelukkig was het gebit ongeschonden uit de duik gekomen en werd netjes, met zand en kiezel, teruggestopt waar het thuis hoorde.
Was het daar dat 1 van onze leden, met zijn handen vol boterhammen met spek, gelanceerd werd door één van de spankabels van de tent en met zijn gezicht in de kiezel terechtkwam? Ja hoor! Hij is drie weken niet meer verschenen in zijn winkel wegens onherkenbaar door de schrammen en builen in zijn gezicht.
Is het daar dat een would-be lid die ook eens mee ging “om te proberen”‘, de weg kwijtraakte na een plasje in de buitenlucht, en dan op de muur van de sporthal knalde wegens de slagregen in zijn gezicht? Ja hoor! Hij is trouwens geen lid geworden.
We kennen mekaar al heel wat jaren en er is in beide verenigingen al het één en ander gebeurd en er blijven niet meer zoveel leden over van de beginjaren. Wat wel blijft is de diepe vriendschap tussen beide ridders-verenigingen. Wij mochten een paar jaar geleden het Tongers carnavalsgebeuren mee op gang schieten en zij zijn dan ook onze eregasten op 3 januari 2020.